• naujienos
  • apie vitaforce
  • produkcija
  • biblioteka
  • atsiliepimai
  • karjera
  • kontaktai
GYDYTOJO PATARIMAI
9 8 7 6 5 4 3 2 1
labadiena.norečiau sužinoti,mano mamai skauda kaklo abi puses,kairė kaklo pusė patynusi.kartais skauda galva,blogai miega.sunkiai pasuka kakla.priš dešimt metu buvo pašalinta gimda.tyrimus atligdavo reguleriai bet tyrimai budavo geri.ji labai yra nervuota,prisigalvoje visokiausiu dalyku,kad jei vėžys,ačiū,lauksime atsakymo
daiva (2008-09-09 16:46:19)

Atsako gydytoja EVELINA NEVARDAUSKAITĖ RUDZIKIENĖ

Be apžiūros sunku įvertinti, koks sutrikimas sukelia simptomus. Reikia nesinervinti, bet kreiptis į gydytojus detalesniam ištyrimui. Laiku nustytas ligas galima gydyti efektyviau, nei užleistas.
Sveiki,

turiu klausima, i kuri tikiuosi, kad galesite atsakyti.

Per pacias jonines staiga uzejo stiprus pilvo apacios ir slapes skausmai, kai pastebejau, kad slapinuosi rausvai. I vakara skausmai sustiprejo bei pradejau jau slapintis krauju netgi su kresuliais. Isgeriau daugiau vandens. Visa sekancia diena labai skaudejo pilva, taciau slapimo spalva jau buvo normali. Daktaras diagnozavo slapimo uzdegima bei prirase vaistu (kazkokie is "C" raides), geriant vaistus, simptomai praejo. Taciau po vaistu sesijos man prasidejo vaginoze. Kazkur panasiu metu mano vaikinas pradejo skustis del "pratrintos" varpos. Ginekologe prirase silpnesniu vaistu, kurie turejo islaikyti ankstesniu vaistu poveiki del slapimo uzdegimo, taciau baigus gerti israsytus vaistus ir issigydzius vaginoze, ginekologe pastebejo, kad leukocitu kiekis slapime per didelis. Tuo metu man nusibodo lakstyti pas daktarus bei leisti pinigus vaistams, kurie man nepadeda, taciau nemalonus jausmas po slapinimosi neisnyko, jis tik lengvesnis, jeigu geriu daug skysciu. Taciau atsirado kazkokiu ginekologiniu problemu - mano vaikinas vel skundziasi pratrynimu ir gana nemaloniu, o as imu jausti skausma prasidejus lytiniam aktui. taciau dabar nebezinau kur galeciau rasti tikrai kompetetinga daktara, kuris isigilintu i problemu ir nesiustu pirkti brangiu vaistu, kurie nepadeda. I ka tureciau apskritai kreiptis su tokiomis problemomis? Buciau be galo dekinga, jeigu galetumete atsakyti.

Aciu uz jusu sugaista laika.

Pagarbiai,
Virginija
Virginija (2008-09-09 11:01:31)

Atsako gydytoja EVELINA NEVARDAUSKAITĖ RUDZIKIENĖ

Panašu, kad Jūs iki galo neišsigydėte nei šlapimo takų uždegimo, nei ginekologinių problemų. Jas tikrai reikėtų gydyti, kol jos netapo lėtinėmis. Rekomeduočiau atlikti detalesnius šlapimo tyrimus: bendrą šlapimo tyrimą, o jei antibiotikus vartojote vėliau nei 2-3 savaites, šlapimo pasėlį. Be šio tyrimo vaistai parenkami spėjant pagal tikimybes ar priimtus standartus, kokia bakterija dažniausiai sukelia šlapimo takų uždegimą. O šis tyrimas tiksliai parodytų, kokia bakterija sukelia problemą ir kokiems antibiotikams ji jautri. Žinoma, šlapimo pasėlis neįeina į piminio lygio tyrimų sąrašą, gali būti mokamas. Po tikslingai parinkto gydymo būtina pakartoti bendrą šlapimo tyrimą, ir jei uždegimas išlieka, reikia tolimesnio gydymo. Antibiotikai veikia visur, ne tik ligą sukėlusias bakterijas, bet ir geras, kurios natūraliai gyvena žarnyne, lytiniuose takuose ir apsaugo nuo blogų bakterijų ar grybelių išplitimo. Todėl reikia saugotis vaginozės. Tokias atvejais rekomenduojams apsauginis gydymas Jums ir būtinai Jūsų parteriui.
Laba diena, skauda nugara juosmens srityje, taip pat skausmas perejo ir i kairiaja koja, negaliu pasilenkti i prieki, normaliai judeti. DAbar neturiu galimybes kreiptis y gyytojus, bet manau kad man isvarza, ka patartumete daryti kad sumazetu skausmas? koia mankstele daryti ir pan.?
Lauris (2008-09-05 18:56:06)

Atsako gydytoja EVELINA NEVARDAUSKAITĖ RUDZIKIENĖ

Simptomai tikrai panašūs į išvaržos sukeltus, bet be išsamaus magnetinio rezonanso ar kompiuterinės tomografijos tyrimo šios diagnozės nustatyti negalima. Gydymo pirmas etapas, nepriklausomai nuo diagnozės turtėtų būti skausmo sumažinimas. Rekomenduočiau intensyvų gydymą į raumenis leidžiamais nesteroidiniais priešuždegiminiais vaistais kaip Diclofenac, Naclofen, Ketanov ir pan. Šalia tiktų pridėti B grupės vitaminus gydomosiomis dozėmis, kaip Neurorubine ar Milgamma. Jei skausmas išlieka, reikia pasirinkti kitos grupės vaistus ar jų derinį. Leidžiami vaistai vartojami apie 5-7 dienas, vėliau keičiami į tabletinius. Taip pat šalia šio gydymo tinka gydymas tepalais. Šiek tiek sumažėjus skausmui ir raumenų spazmui rekomenduojama pradėti tempimo pratimus nugaros ir juosmens raumenims.
laba diena man 2001 m. buvo operuota skydliauke po to kiekvienais metais lankiausi pas gydytoja visada hormonai buvo normalus ,pries menesi pajutau negalavimus prakaitavimas ,skausmas sirdies plote gausios skausmingos ir nereguliarios menesines,nervingumas ir akiu jautrumas ar cia gali buti del skydliaukes dar zemas kraujospudis ir silpnumas .aciu
jurate (2008-09-04 19:40:57)

Atsako gydytoja EVELINA NEVARDAUSKAITĖ RUDZIKIENĖ

Simptomai panašūs į sukeltus hormonų sutrikimo. Iš klausimo lieka neaišku, kada paskutinį kartą buvo atliktas skydliaukės hormonų tyrimas. Rekomenduočiau pakarotinai kreiptis į savo šeimos gydytoją ar gyd. Endokrinologą detalesniam ištyrimui.
laba diena. turiu dar vieną labai svarbų klausimą. man diagnozavo kelio menisko plyšimą. kol kas man sąnarys "neužsikirtinėja" ir netinsta ar pan, bet tas plyšimas sukelia nemažus skausmus ilgai sulenkus koją per kelį arba kai kelio sąnarys patira didelį krūvį. aš sportuoju ir sportas kuriuo užsiimu reikalauja darbo kojomis (kovinė savigyna) ir ar man padėtų geras įtvaras? aš turiu lb paprastą, kuris visiškai nepadeda. o gydytojai nenori operuot nes mano kad dar pažeidimas nepakankamas. ką patartumėt?
Deividas (2008-09-27 16:38:53)

Deividai, visų pirma patartume klausyti gydytojų, kurie apžiūrėjo ir diagnozavo menisko plyšimą, bei daryti tai ką jie nurodė. Geras kelio sąnario įtvaras tikrai suteiktų Jums komfortabilumo sportuojant. Krupščiai prižiūrėdami savo kelio sąnarį t.y. labai svarbu naudoti sąnarių funkcijas gerinančius preparatus, teisingai pasirinkti tinkamą vaistą ir vietiškai tepti sąnarį prieš bei po treniruotės ar didesnio fizinio krūvio, galėsite sportuoti. Patariame naudoti Joint Protection-medicininės paskirties produktą kelio sąnario funkcijų(lankstumo, kremzlių stiprumo-tai ko tikrai reikia Jums) gerinimui. Skausmui malšinti-rekomenduotume Emox gelį, kuris pasižymi unikalia sudėtimi, bei ypač efektyviu poveikiu. Joint Protection bei Emox gelį galite įsigyti bet kurioje vaistinėje.
Laba diena.Jau kokios dvi savaites,kaip issausejusi plastaku oda.Nerimauju,kad gal esu uzsikretes kokia nors odos liga,nes niekaip nepavyksta issigydyti.Kreipiausi i odos gydytoja,sis nuramino,kad nieko baisaus,israse KERASAL tepalo,papildomai vartoju vitaminus A ir E ,bet rezultatu nesimato.Oda labai issausejus,visur kabinasi,nepatogu...Pirma odele jau nusilupo,pradejo luptis nauja,aplink nagus...pirstu galiukai labai jautrus...Galbut Jus,gydytoja,galetumete kanors patarti?
Buciau labai dekingas.
Gintaras (2008-09-01 21:48:38)

Atsako gydytoja EVELINA NEVARDAUSKAITĖ RUDZIKIENĖ

Panašu, kad odos liga yra kiek rimtesnė, nei galvojo odos gydytoja. Neapžiūrėjus sunku vertinti, kokia tai galėtų būti liga. Spėju, kad grybelinis susirgimas, nors didesnė tikimybė neužkrečiamų odos ligų, kaip egzema arba žvynelinė. Jums reikėtų pakartotinos odos gydytojo konsultacijos. Iki tol rekomenduočiau visiškai nešlapinti rankų, jų neplauti, maudantis naudoti gumines pirštines ir panašiai. Tai vienas pagrindinių egzemos ir iš dalies žvynelinės gydymo būdų, šalia specialių tepalų, kuriuos jau turėtų parinkti specialistas.
laba diena,
pora kartu skundziausi nugaros skausmu,seimos gydytoja diagnozavo stuburo osteochondroze, taciau jokio gydymo neskyre. siuo metu turiu vykti i cmek komisija, tikrintis sveikatos ir bijau, kad sitie irasai gali sutrukdyti ja praeiti. domintu ar si liga buna ivairaus sunkumo ir ar man nustaytoji galbut yra labai lengvos formos jei gydymas neskirtas?
Audra (2008-09-01 14:21:04)

Atsako gydytoja EVELINA NEVARDAUSKAITĖ RUDZIKIENĖ

Nugaros skausmas yra vienas dažniausių skundų, kuriuo dažniausiai skundžiasi sėdimą darbą dirbantys, mažai sportuojantys žmonės. Tai vadinama lumbalgija, torakalgija, cervikalgija - skausmu juosmenyje, krūtinėje, kakle ir t.t.. Stuburo osteochondrozė yra rentgenologinė diagnozė, kai stuburo rentgeno nuotraukoje matomi pakitimai, liaudiškai vadinami “druskomis”. Diagnozė, nustatyta be rentgenogramos, yra netiksli, spėtina. Pagrindinis gydymas yra tinkamai parinkti fiziniai pratimai, o esant labai dideliems skausmams- nuskausminantys vaistai. Skausmas nugaroje kamuoja daugumą žmonių, tai viena iš civilizacijos ligų. Tikrai nemanau, kad tokia lengva jo forma sukels problemų CMEK. Pačiai rekomenduočiau daugiau judėti, pasirinkti pratimus, kurie išjudina stuburo giliuosius raumenis. Esant nugaros skausmam, labai gerai plaukimas ir masažai.
Man daugiau kaip pusantro menesio veluoja menesines,testas teigiamas,visa
savaite pykina,taciau buvau pas gydytoja,ekoskopija parode kad as ne
nescia,o visa tai tik del postinor tableciu,kurias per viena menesi teko
gerti du kartus,sake kad susigadianu organizma,bet vis dar nesusergu,o
sveikata vis blogeja ,ka daryti ? ar taip gali buti?
Erika (2008-08-29 11:34:38)

Atsako gydytoja EVELINA NEVARDAUSKAITĖ RUDZIKIENĖ

Kas tokio baisaus atsitiko Jūsų gyvenime, kad du kartus per mėnesį reikėjo gerti postinor? Aš tikrai tikiu, kad Jūs, apsisprendusi pradėti lytinį gyvenimą, jaučiate atsakomybę už savo sveikatą, galimybę susilaukti vaikų ir specialiai savęs nežalojat bei gerbiate savo kūną, neleidžiate su juo nepagarbiai elgtis.. Bet kodėl negalima pasirinkti santykinai saugių kontracepcijos būdų, kaip kontraceptinės tabletės, pleistrai, žiedai? Ar Jūs visiškai nebegalite planuoti savo lytinio gyvenimo?
Postinor tabletės du kartus per mėnesį visiškai sutrikdė natūralų lytinių hormonų ciklą. Panašu, kad reikėtų pakartotinai apsilankyt pas ginekologą, kuris paskirtų reikiamą gydymą. Ir atsiradus mėnesinėms, iš karto pradėti naudoti kontraceptikus.
Laba diena,
Gydytojas man diagnozavo skrandzio isvarza, kuri pasireiskia tuo, kad pavalgius skrandis spaudzia plaucius ir pradeda kamuoti dusulys, daugiau jokie stipresni simptomai, kaip pykinimas, vemimas, skausmas nepasireiskia. Gydytojas israse tik rugstinguma mazinanciu vaistu Omeprazol ir parekomendavo sureguliuoti mityba. Taciau man neramu, ar apskritai imanoma isvarza visiskai isgydyti. Ir kuriuo atveju yra reikalinga operacija, nes gydytojas apie ja nieko neuzsimine. Galbut operacija butu tinkamas sprendimas, nes nemanau, kad pavyks susigyventi su tuo dusuliu. Is anksto dekui uz atsakyma.
Renata (2008-08-18 16:50:05)

Atsako gydytoja EVELINA NEVARDAUSKAITĖ RUDZIKIENĖ

Jūsų skundai nėra tipiniai. Taip pat man sunku patarti, nemačius fibrogastroskopijos rezultatų, nežinant, kokio dydžio ta išvarža. Aš rekomenduočiau kreiptis į pilvo chirurgą, kuris profesionaliau įvertintų nusiskundimus, fibrogastroskopijos radinius ir patartų dėl operacijos.
Sveiki daktare,
gerkleje jauciu lyg butu svetimkunis.Lyg kokia veliavele,ikvepiant ji tarsi nukrenta ir tai trugdo ryjimui.Omepa 20mg jau vartoju seniai,taciau zenklaus pagerejimo nera.Endoskopinis tyrimas darytas pries 9men.Kitu refliuksui budingu simptomu nera.Ar tai gali buti susieta su nerimu?aciu
arunas (2008-08-17 11:43:22)

Atsako gydytoja EVELINA NEVARDAUSKAITĖ RUDZIKIENĖ

Kąsnio jausmas gerklėje yra refliukso ir nerimo požymis. Esant refliuksui, omeprazolis vartojamas tik 2-3 mėnesius, ir tai tik tada, kai stemplėje yra opelių. Joms užgijus, vaistai nutraukiami. Pagrindinis refliukso gydymas yra tinkama dieta. Nerimas, dažnai susijęs su neišsakytomis nuoskaudomis, pasireiškia gumulo jausmu gerklėje. Gydymas būtų tinkama psichoterapija, pabandymas išsakyti, kas neišsakyta.
9 8 7 6 5 4 3 2 1